Jednoduchý recept

Vylepšená tradiční sekaná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2221

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Hovězí maso přední
300 g Kapusta hlávková
1 polévková lžíce Majoránka
2 g Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Strouhanka
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Vepřové maso libové
1 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 138 kcal
Kilojoule 577kJ
2% Sacharidy 6 g
11% Tuky 8 g
24% Sodík 484 mg
19% Bílkoviny 10 g

Vylepšená tradiční sekaná postup přípravy receptu:

1

Kapustu překrojíme a krátce ji povaříme v osolené vodě. Pak ji scedíme a zbylou vodu ještě vymačkáme. Po vychladnutí kapustu nasekáme nadrobno.

2

Umeleme maso, cibuli, česnek a slaninu. Vše vymícháme s vejcem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a vmícháme kapustu. Pokud je směs řídká, přidáme strouhanku.

3

Z hmoty tvarujeme mokrýma rukama šišku, přendáme ji do pekáčku, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Zvolna upečeme dozlatova. Během pečení sekanou podléváme vodou a přeléváme výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept