Vylepšená tradiční sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vylepšená tradiční sekaná
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2221 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Hovězí maso přední |
300 g | Kapusta hlávková |
1 polévková lžíce | Majoránka |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové maso libové |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 54,5mg |
Draslík | 248,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 507,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Kapusta hlávková, Majoránka, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vylepšená tradiční sekaná postup přípravy receptu:
1 | Kapustu překrojíme a krátce ji povaříme v osolené vodě. Pak ji scedíme a zbylou vodu ještě vymačkáme. Po vychladnutí kapustu nasekáme nadrobno. |
2 | Umeleme maso, cibuli, česnek a slaninu. Vše vymícháme s vejcem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a vmícháme kapustu. Pokud je směs řídká, přidáme strouhanku. |
3 | Z hmoty tvarujeme mokrýma rukama šišku, přendáme ji do pekáčku, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Zvolna upečeme dozlatova. Během pečení sekanou podléváme vodou a přeléváme výpekem. |