Recept

Chleba z celozrnné mouky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22211

Ingredience

4 kávová lžička Droždí sušené
2 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Mléko plnotučné
600 g Mouka pšeničná celozrnná
3 polévková lžíce Olej rostlinný
45 g Pšeničné klíčky
2 kávová lžička Sůl
425 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 762kJ
34% Sacharidy 122 g
13% Tuky 10 g
20% Sodík 396 mg
39% Bílkoviny 22 g

Chleba z celozrnné mouky postup přípravy receptu:

1

Chlebíčkovou formu vymažeme tukem.

2

Mouku smíchanou se solí necháme v troubě nastavené na minimum asi 10 minut zahřívat. V mezičase v misce smícháme sušené droždí s polovinou vlažné vody a necháme je rozpustit. Poté nalijeme do mouky, přidáme zbylé přísady a řádně promícháme. Na pomoučeném válu vypracujeme těsto, uděláme z něj šišku a dáme do formy, v které je necháme asi 1 hodinu kynout.

3

Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme asi 40 minut. Chleba je hotový, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme chleba na mřížku, aby úplně vychladl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept