Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22212

Ingredience

1 polévková lžíce Droždí sušené
2 kávová lžička Mák - semena
70 g Máslo čerstvé
125 ml Melasa
850 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
200 g Mouka žitná bílá
1 kávová lžička Sůl
575 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,184 kcal
Kilojoule 4 954kJ
61% Sacharidy 220 g
25% Tuky 19 g
11% Sodík 213 mg
52% Bílkoviny 29 g

Chleba z žitné mouky postup přípravy receptu:

1

Žitnou mouku smícháme s 450 ml horké vody, melasou, mákem, máslem a solí a necháme vychladnout.

2

V misce necháme rozpustit droždí se 125 ml vlažné vody. Poté vmícháme do směsi spolu s hladkou moukou a na pomoučeném válu vypracujeme hladké těsto. Necháme je na teple kynout zhruba 70 minut, "srazíme" je a necháme dokynout asi 30 minut.

3

Troubu předehřejeme na 180°C, plech posypeme hrubou moukou a chleba pečeme asi 40 minut. Chleba je hotový, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme chleba na mřížku, aby úplně vychladl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept