Terina z lososa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 58 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina z lososa
Celkový čas: | 58 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22213 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 g | Citronová kůra |
400 g | Losos - filety |
300 g | Losos uzený |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Řeřicha |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
150 ml | Vývar rybí |
2 kávová lžička | Želatina v prášku |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 219,9mg |
---|---|
Cholesterol | 92,4mg |
Draslík | 354,4mg |
Vláknina | 135,4mg |
Vitamín A | 309,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Losos - filety, Losos uzený, Řeřicha, Sůl, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želatina v prášku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Terina z lososa postup přípravy receptu:
1 | Práškovou želatinu rozpustíme ve studené vodě, kde ji ponecháme 5 minut, aby zvětšila svůj objem. Nakrájeného lososa vkládáme po jedné vrstvě na pařáček a 4 minuty prohříváme. |
2 | Potravinářskou fólií vyplníme vnitřek formy. Myslíme i na to, že hotovou terinu zabalíme do potravinářské fólie celou, proto necháme proužky fólie o 10 cm vyšší než jsou okraje formy. Dno i stěny formy poklademe uzeným lososem. Zbytek uzeného lososa zatím odložíme. |
3 | Do vyšlehané smetany lehce vmícháme citronovou kůru, řeřichu, sůl a pepř. Mísu se ztuhlou želatinou vložíme do vodní lázně a prohříváme. Jakmile se ztuhlá želatina změní v čirou kapalinu, přimícháme předem připravený vychladlý rybí vývar. Tuto tekutinu dále přimícháme ke smetaně s řeřichou. Celou směs rozdělíme na 3 díly, které postupně roztíráme a prokládáme plátky lososa. Na poslední vrstvu smetany položíme zbývající plátky uzeného lososa a zabalíme do fólie. Formu vložíme do chladničky a přes noc necháme chladit. |
4 | Ztuhlou terinu nakrájíme na plátky, zbavíme potravinářské fólie a položíme na talíř. Zdobíme snítkou řeřichy. |