Špenátový salát se žapiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát se žapiony
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22216 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
zálivka | |
---|---|
2 ks | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,3 kávová lžička | Cukr krupice |
6 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Špenátový salát se žapiony | |
3 ks | Cibule |
150 g | Slanina vepřová |
300 g | Špenát listový čerstvý |
10 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 118,1mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Cibule, Slanina vepřová, Špenát listový čerstvý, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový salát se žapiony postup přípravy receptu:
1 | Špenátové listy dobře propereme, odřežeme tvrdé stonky, necháme okapat, nakrájíme a dáme do mísy. Jarní cibulku omyjeme, nakrájíme na kolečka a přidáme do mísy ke špenátu. Žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Nakrájíme slaninu na nudličky, v pánvi je opražíme dozlatova, potom je dáme do mísy ke špenátu. |
2 | Na tuku po slanině orestujeme plátky hub a přidáme též k salátu. |
3 | Připravíme si zálivku: |
4 | V hrnečku smícháme 6 lžic oleje, citronovou šťávu, žloutek, drobně pokrájený česnek, cukr, sůl a pepř. |
5 | Zálivku vlijeme do špenátového salátu, který ještě promícháme, dosolíme podle chuti, rozdělíme na porce a podáváme. |