Podmáslový chleba z celozrnné mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podmáslový chleba z celozrnné mouky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22220 |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko - podmáslí |
140 g | Mouka pšeničná celozrnná |
285 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Soda jedlá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Podmáslový chleba z celozrnné mouky postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si vymazaný plech a troubu předehřejeme na 200°C. |
2 | Do mísy prosejeme obě mouky se sodou a solí. Poté vmícháme vlažné podmáslí, na kousky pokrájené změklé máslo a na pomoučeném vále vypracujeme hutné těsto. |
3 | Z něj uděláme kouli, přeneseme ji na plech a vytvarujeme bochník. Na něm uděláme nožem kříž, posypeme lžící mouky a pečeme zhruba 50 min. Chleba přeneseme na mřížku, aby úplně vychladl. |