Recept

Podmáslový chleba z celozrnné mouky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22220

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko - podmáslí
140 g Mouka pšeničná celozrnná
285 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Soda jedlá
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 932kJ
22% Sacharidy 80 g
11% Tuky 9 g
17% Sodík 331 mg
26% Bílkoviny 15 g

Podmáslový chleba z celozrnné mouky postup přípravy receptu:

1

Připravíme si vymazaný plech a troubu předehřejeme na 200°C.

2

Do mísy prosejeme obě mouky se sodou a solí. Poté vmícháme vlažné podmáslí, na kousky pokrájené změklé máslo a na pomoučeném vále vypracujeme hutné těsto.

3

Z něj uděláme kouli, přeneseme ji na plech a vytvarujeme bochník. Na něm uděláme nožem kříž, posypeme lžící mouky a pečeme zhruba 50 min. Chleba přeneseme na mřížku, aby úplně vychladl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept