Špenátový salát s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát s vejci
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22221 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 dl | Olej olivový |
300 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 105,7mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Ocet vinný, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový salát s vejci postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé špenátové listy dobře propláchneme, odstraníme tvrdé stopky, necháme odkapat, nakrájíme na nudličky a dáme do mísy. |
2 | Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, přidáme ke špenátu, přilijeme olej, ocet a osolíme podle chuti a promícháme. |
3 | Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme nadrobno. |
4 | Porce špenátového salátu posypeme v miskách pokrájenými vajíčky a podáváme. |