Losos v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22222 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Rajčatová kaše | |
---|---|
1 g | Bazalka |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
750 g | Rajčata |
1 g | Rozmarýn čerstvý |
1 g | Sůl |
Losos v rajčatové omáčce | |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
250 g | Losos - filety |
1 špetka | Muškátový oříšek |
5 ml | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sůl |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,0mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Česnek, Cukr krupice, Losos - filety, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme rajčatovou omáčku. Rajčata spaříme v horké vodě a oloupeme slupku. Poté je nakrájíme a spolu s najemno nakrájenou cibulkou, cukrem a svazkem zelených bylinek vaříme 20 minut. Směs osolíme a opepříme dle chuti. |
2 | Jakmile máme rajčata uvařená, vyjmeme bylinky a rozmixujeme. Vzniklou hmotu propasírujeme a hladkou tekutinu opět přivedeme k varu. Z tekutiny vařením odpaříme přebytečnou vodu. Získáme tak hustou omáčku. |
3 | Na oleji opečeme na plátky nakrájený česnek, který následně vyjmeme. Nasoleného a muškátovým oříškem posypaného lososa opečeme, vložíme na česnekový olej a osmažíme z obou stran. Poté snížeme plamen a z obou stran dopékáme. Hotového lososa rozdělíme na talíře a do zbylé šťávy přilijeme červené víno. Vše krátce povaříme a přidáme do rajčatové omáčky. |
4 | Připraveného lososa poléváme rajčatovou omáčkou. |