Jednoduchý recept

Losos v rajčatové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22222
Kategorie: Maso

Ingredience

Rajčatová kaše
1 g Bazalka
1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
750 g Rajčata
1 g Rozmarýn čerstvý
1 g Sůl
Losos v rajčatové omáčce
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Cukr krupice
250 g Losos - filety
1 špetka Muškátový oříšek
5 ml Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
1 g Sůl
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 399kJ
8% Sacharidy 30 g
10% Tuky 8 g
25% Sodík 496 mg
52% Bílkoviny 29 g

Losos v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme rajčatovou omáčku. Rajčata spaříme v horké vodě a oloupeme slupku. Poté je nakrájíme a spolu s najemno nakrájenou cibulkou, cukrem a svazkem zelených bylinek vaříme 20 minut. Směs osolíme a opepříme dle chuti.

2

Jakmile máme rajčata uvařená, vyjmeme bylinky a rozmixujeme. Vzniklou hmotu propasírujeme a hladkou tekutinu opět přivedeme k varu. Z tekutiny vařením odpaříme přebytečnou vodu. Získáme tak hustou omáčku.

3

Na oleji opečeme na plátky nakrájený česnek, který následně vyjmeme. Nasoleného a muškátovým oříškem posypaného lososa opečeme, vložíme na česnekový olej a osmažíme z obou stran. Poté snížeme plamen a z obou stran dopékáme. Hotového lososa rozdělíme na talíře a do zbylé šťávy přilijeme červené víno. Vše krátce povaříme a přidáme do rajčatové omáčky.

4

Připraveného lososa poléváme rajčatovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept