Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 230 minut
Doba přípravy: 180 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22223

Ingredience

2 kávová lžička Droždí sušené
50 g Maizena - kukuřičný škrob
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Melasa
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 094kJ
12% Sacharidy 42 g
10% Tuky 8 g
25% Sodík 497 mg
11% Bílkoviny 6 g

Chleba z melasy postup přípravy receptu:

1

Vymažeme 2 menší chlebíčkové formy tukem.

2

V misce necháme rozpustit droždí se 4 lžícemi vlažné vody. V míse umícháme maizenu, melasu, změklé máslo, vroucí vodu a polovinu mouky a řádně promícháme. Poté přimícháme rozšlehané vejce, zbývající mouku se solí. Pokud se těsto při zpracovávání nepřestává lepit, přidáme trochu mouky. Poté na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse kynout asi 2-3 hodiny.

3

Z vykynutého těsta uděláme 2 šišky, vložíme do forem a necháme ještě asi 1 1/2 hodiny kynout (dokud těsto nevyběhne až nad okraj formy). Troubu předehřejeme na 190°C a chleby pečeme asi 50 minut. Chleby jsou hotové, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept