Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 325 minut
Doba přípravy: 270 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 22224
Kategorie: Přílohy

Ingredience

55 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Droždí sušené
30 g Máslo čerstvé
450 ml Mléko polotučné
850 g Mouka polohrubá
390 g Ovesné vločky
2 kávová lžička Sůl
65 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 862 kcal
Kilojoule 3 608kJ
45% Sacharidy 163 g
17% Tuky 13 g
13% Sodík 265 mg
49% Bílkoviny 28 g
Ovesný chleba

Ovesný chleba postup přípravy receptu:

1

Plech vymažeme tukem.

2

V rendlíku převaříme mléko, do horkého vmícháme máslo se solí a cukrem a necháme zchladnout.

3

V míse rozpustíme droždí s vlažnou vodou. Poté vmícháme mléčnou směs, přidáme uválené ovesné vločky (dáme si hrst stranou), mouku a řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse kynout asi 2-3 hodiny. Z vykynutého těsta uděláme 2 bochníky, položíme je na plech a necháme ještě asi 1 hodinu kynout, až mají dvojnásobný objem. Troubu předehřejeme na 200°C, na chlebech uděláme nožem zářezy, posypeme je zbylými vločkami a pečeme je asi 50 minut. Chleby jsou hotové, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept