Recept

Roláda s mletým masem a sušenými švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 22225
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
5 g Kmín drcený
500 g Listové těsto
10 g Mák - semena
500 g Maso mleté - mix
20 ml Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
5 g Pepř černý mletý
2 plátek Slanina vepřová
40 g Strouhanka
5 g Sůl
10 ks Švestky sušené
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,435 kcal
Kilojoule 6 005kJ
69% Sacharidy 250 g
64% Tuky 48 g
20% Sodík 392 mg
41% Bílkoviny 23 g

Roláda s mletým masem a sušenými švestkami postup přípravy receptu:

1

Mleté maso promícháme se strouhankou, kmínem, solí a pepřem, přidáme vejce a předem osmaženou cibulku se špekem. Naposledy přidáme 5 ks velmi jemně nakrájených sušených švestek. Vše smícháme tak, aby se nám suroviny spojily v jednotnou směs.

2

Rozmrazené listové těsto si rozválíme na pečícím papíru, velmi jemně potřeme olejem a naneseme směs mletého masa na těsto. Doprostřed těsta klademe zbývajících 5 sušených švestek, těsto srolujeme stejným způsobem jako při pečení jablkového závinu, okraje stiskneme a spojíme dohromady, aby nám náplň nevytekla ven z rolády.

3

Vzniklou roládu přesuneme pomocí pečícího papíru na předem vymazaný plech, pečící papír odstraníme.

4

Rolku potřeme mlékem, posypeme mákem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 15 minut, potom snížíme teplotu trouby na 180°C a pečeme dalších 25 minut.

Poznámka

Nejvhodnějším mletým masem pro tuto roládu je mleté maso z kuřecího masa, lze však nakombinovat různými druhy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept