Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22226
Kategorie: Maso

Ingredience

Směs na uzení
8 polévková lžíce Čaj zelený
8 polévková lžíce Cukr třtinový
8 polévková lžíce Rýže loupaná
Zálivka
2 g Česnek
2 g Hořčice
4 ml Ocet vinný
10 ml Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
1 g Sůl
2 ks Tymián čerstvý
Vyuzený losos
500 g Losos - filety
125 g Rajčata
125 g Roketa

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 062kJ
21% Sacharidy 77 g
11% Tuky 8 g
10% Sodík 209 mg
56% Bílkoviny 31 g

Vyuzený losos postup přípravy receptu:

1

Pánev wok poklademe velkým kusem alobalu. Nasypeme do něj směs z jasmínového čaje, hněděho cukru a dlouhozrné rýže. Wok přiklopíme a zahříváme tak dlouho, dokud se ze směsi nezačne kouřit. Sundáme pánev a do woku postavíme trojnožku, na ní položíme vykoštěné lososí maso a wok opět přikopíme. Lososa takto udíme 5 minut. Po pěti minutách celý wok sundáme z tepla a necháme tak další 3 minuty.

2

Než se losos vyudí, připravíme jetě salát a zálivku. Na salát potřebujeme rajčata rozkrájená na menší kousky a roketu. Obě suroviny promícháme. Nyní připravíme zálivku. Šalotku najemno nasekáme a promícháme s nasekaným česnekem, listy tymiánu, hořčicí, octem a olejem. Celou zálivku dochutíme solí a pepřem.

3

Hotového lososa natrháme na kousky a přimícháme do salátu z rajčat a rokety a vše zalijeme zálivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept