Recept

Pečené hrušky s anglickým krémem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 22227
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

anglický krém
3 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Pečené hrušky s anglickým krémem
1 špetka Badyán
4 ks Hrušky
2 polévková lžíce Sirup javorový
1 špetka Skořice mletá
2 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 286kJ
11% Sacharidy 39 g
19% Tuky 14 g
1% Sodík 15 mg
14% Bílkoviny 8 g

Pečené hrušky s anglickým krémem postup přípravy receptu:

1

Hrušky omyjeme, oloupeme, podélně rozkrojíme a zbavíme jádřinců.

2

Poloviny hrušek urovnáme do zapékací mísy, okořeníme badyánem a skořicí a pokapeme javorovým sirupem. Vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme.

3

Potom hrušky pokapeme vínem, zalijeme připraveným krémem a znovu zapečeme.

4

Podáváme jako teplý dezert.

5

Příprava anglického krému: Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme cukr, maizenu a prošleháme metličkou. Na mírném ohni zvolna přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a zašleháme žloutky s vanilkovým cukrem a změklé máslo.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept