Pečené hrušky s anglickým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené hrušky s anglickým krémem
Pečené hrušky s anglickým krémem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 22227 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
anglický krém | |
---|---|
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Pečené hrušky s anglickým krémem | |
1 špetka | Badyán |
4 ks | Hrušky |
2 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 špetka | Skořice mletá |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 383,7mg |
Draslík | 199,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 432,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Hrušky, Sirup javorový, Skořice mletá, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Badyán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené hrušky s anglickým krémem postup přípravy receptu:
1 | Hrušky omyjeme, oloupeme, podélně rozkrojíme a zbavíme jádřinců. |
2 | Poloviny hrušek urovnáme do zapékací mísy, okořeníme badyánem a skořicí a pokapeme javorovým sirupem. Vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme. |
3 | Potom hrušky pokapeme vínem, zalijeme připraveným krémem a znovu zapečeme. |
4 | Podáváme jako teplý dezert. |
5 | Příprava anglického krému: Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme cukr, maizenu a prošleháme metličkou. Na mírném ohni zvolna přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a zašleháme žloutky s vanilkovým cukrem a změklé máslo. |
Poznámka
1