Zapečené banány s krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené banány s krémem
Zapečené banány s krémem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 22229 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
krém | |
---|---|
1 špetka | Citronová kůra |
1 ks | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Mléko zahuštěné slazené |
2 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Skořice mletá |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Zapečené banány s krémem | |
3 ks | Banány |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Piškoty dětské kulaté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 440,6mg |
Draslík | 570,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Rum, Skořice mletá, Vaječný žloutek slepičí, Banány mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko zahuštěné slazené, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Piškoty dětské kulaté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené banány s krémem postup přípravy receptu:
1 | Do 4 zapékacích misek vymazaných máslem postupně skládáme vrstvu piškotů a plátků banánů. Vrchní vrstvu tvoří piškoty. Zalijeme připraveným krémem, misky vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a dezert zvolna zapečeme dozlatova. Po vychladnutí vyklopíme z misek a můžeme ozdobit šlehačkou nebo hoblinkami čokolády. |
2 | Příprava krému: |
3 | Smetanu promícháme se žloutky, vanilkovým cukrem, mlékem, rumem, citronovou kůrou a skořicí. |