Langustový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Langustový salát
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22231 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 polévková lžíce | Celer - nať |
8 ks | Česnek |
250 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Langusta |
1 dl | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 352,3mg |
Draslík | 540,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Langusta, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Langustový salát postup přípravy receptu:
1 | Z langusty uvařené maso pokrájíme na menší kousky a dáme je do mísy. |
2 | Uvaříme si vajíčka natvrdo, oloupeme je, nakrájíme na plátky a odložíme na talíř. |
3 | Omytou pažitku opláchneme pod tekoucí vodou, drobně nakrájíme a odložíme k vajíčkám na talíř. |
4 | Oloupanou cibuli pokrájíme na tenké plátky, vložíme do plátna, osolíme, plátno zakroutíme a snažíme se z cibule vymačkat všechnu šťávu přímo na maso langusty. |
5 | Přidáme ještě omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželovou a celerovou nať, pokrájený česnek na tenké plátky, přilijeme olej, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou. |
6 | Vše promícháme, v případě potřeby dosolíme a dáme porce do misek. |
7 | Každou porci ozdobíme plátky vajíček a posypeme pažitkou. |