Recept

Kachní prsa na grapefruitu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 85 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22232

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
4 ks Grapefruity
4 ks Kachní prsa
1 polévková lžíce Margarín
1 polévková lžíce Mouka bramborová
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
20 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl
250 ml Víno červené
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

118% Kalorie 2,328 kcal
Kilojoule 9 741kJ
84% Sacharidy 304 g
68% Tuky 51 g
30% Sodík 597 mg
255% Bílkoviny 143 g

Kachní prsa na grapefruitu postup přípravy receptu:

1

Kachní filety ponoříme do pomerančová šťávy a zakryté je necháme hodinu marinovat. Dva grapefruity vyloupeme, zbavíme bílé blány, rozdělíme na dílky a vykrájíme dužinu. Ze zbylých 2 vymačkáme šťávu.

2

Marinované maso osušíme, kůži nařízneme a vetřeme sůl, pepř a zázvor. Na margarínu prsa zprudka opečeme, zvolna na jedné straně 8 minut, na druhé straně 4 minuty. Poté maso vyjmeme.

3

Výpek zbavíme tuku, přilijeme víno a marinádu. Zprudka pečeme, až se tekutina odpaří na poloviční množství, směs potom scedíme. Přidáme ke směsi moučku rozmíchanou ve šťávě, cukr, pepř, grapefruit a sůl.

4

Maso servírujeme s omáčkou a hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept