Kachní prsa na grapefruitu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa na grapefruitu
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 85 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22232 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 ks | Grapefruity |
4 ks | Kachní prsa |
1 polévková lžíce | Margarín |
1 polévková lžíce | Mouka bramborová |
1 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
20 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Víno červené |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 297g |
---|---|
Cholesterol | 473,2mg |
Draslík | 6g |
Vláknina | 94g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 855,6mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Grapefruity, Olej stolní, Pomeranče, Sůl, Víno červené, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Margarín, Mouka bramborová, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa na grapefruitu postup přípravy receptu:
1 | Kachní filety ponoříme do pomerančová šťávy a zakryté je necháme hodinu marinovat. Dva grapefruity vyloupeme, zbavíme bílé blány, rozdělíme na dílky a vykrájíme dužinu. Ze zbylých 2 vymačkáme šťávu. |
2 | Marinované maso osušíme, kůži nařízneme a vetřeme sůl, pepř a zázvor. Na margarínu prsa zprudka opečeme, zvolna na jedné straně 8 minut, na druhé straně 4 minuty. Poté maso vyjmeme. |
3 | Výpek zbavíme tuku, přilijeme víno a marinádu. Zprudka pečeme, až se tekutina odpaří na poloviční množství, směs potom scedíme. Přidáme ke směsi moučku rozmíchanou ve šťávě, cukr, pepř, grapefruit a sůl. |
4 | Maso servírujeme s omáčkou a hlávkovým salátem. |