Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 22234

Ingredience

omáčka
1 ks Bazalka
100 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 ks Tymián čerstvý
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Šarlota z brokolice
2 ks Brokolice
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 401kJ
7% Sacharidy 25 g
26% Tuky 20 g
19% Sodík 379 mg
35% Bílkoviny 20 g

Šarlota z brokolice postup přípravy receptu:

1

Omytou brokolici uvaříme v osolené vodě a necháme ji vychladit a okapat. Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme smetanou. Brokolici a žemle smícháme s připravenou omáčkou a vše nalijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku.

2

Ve vyhřáté troubě pokrm zapečeme dozlatova.

3

Příprava omáčky: Na lžíci másla osmahneme mouku, zalijeme smetanou a mlékem a povaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí do omáčky zamícháme žloutky a pevný sníh ušlehaný z bílků. Okořeníme muškátem, nasekanou petrželkou, bazalkou, tymiánem a pepřem. Vše dobře promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept