Šarlota z brokolice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šarlota z brokolice
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 22234 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
omáčka | |
---|---|
1 ks | Bazalka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 ks | Tymián čerstvý |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Šarlota z brokolice | |
2 ks | Brokolice |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 398,7mg |
Draslík | 980,8mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 245,3mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 60,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Muškátový oříšek, Tymián čerstvý, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Brokolice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šarlota z brokolice postup přípravy receptu:
1 | Omytou brokolici uvaříme v osolené vodě a necháme ji vychladit a okapat. Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme smetanou. Brokolici a žemle smícháme s připravenou omáčkou a vše nalijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. |
2 | Ve vyhřáté troubě pokrm zapečeme dozlatova. |
3 | Příprava omáčky: Na lžíci másla osmahneme mouku, zalijeme smetanou a mlékem a povaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí do omáčky zamícháme žloutky a pevný sníh ušlehaný z bílků. Okořeníme muškátem, nasekanou petrželkou, bazalkou, tymiánem a pepřem. Vše dobře promícháme. |