Jednoduchý recept

Sarajevský salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22236
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

4 ks Brambory
2 polévková lžíce Citronová šťáva
4 ks Okurky
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 dl Smetana zakysaná 15%
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 172 kcal
Kilojoule 720kJ
3% Sacharidy 12 g
12% Tuky 9 g
16% Sodík 313 mg
21% Bílkoviny 12 g

Sarajevský salát postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Oloupané nakrájíme na kolečka silná cca 5 mm a dáme do mísy. Natvrdo uvařená vajíčka oloupeme, rozpůlíme a oddělíme žloutky. Bílky a kyselé okurky pokrájíme na tenké plátky, přidáme k bramborám, osolíme, opepříme, zamícháme a rozdělíme do misek.

2

Žloutky utřeme s citronovou šťávou, vmícháme je do zakysané smetany

3

a polijeme každou porci Sarajevského salátu v misce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept