Sarajevský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sarajevský salát
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22236 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Okurky |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 dl | Smetana zakysaná 15% |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 306,7mg |
Draslík | 434,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 354,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Okurky, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sarajevský salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Oloupané nakrájíme na kolečka silná cca 5 mm a dáme do mísy. Natvrdo uvařená vajíčka oloupeme, rozpůlíme a oddělíme žloutky. Bílky a kyselé okurky pokrájíme na tenké plátky, přidáme k bramborám, osolíme, opepříme, zamícháme a rozdělíme do misek. |
2 | Žloutky utřeme s citronovou šťávou, vmícháme je do zakysané smetany |
3 | a polijeme každou porci Sarajevského salátu v misce. |