Recept

Rýžový salát s fazolemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 22238
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

50 g Ančovičky konzervované
100 g Anglická slanina
3 ks Česnek
250 g Fazole červené sterilované
1 ks Feferony
1 polévková lžíce Majoránka
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
60 g Olivy nakládané
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Prosciutto sušené
200 g Rýže loupaná
2 kávová lžička Sůl
1 dl Vývar zeleninový
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 189kJ
18% Sacharidy 65 g
30% Tuky 22 g
79% Sodík 2 g
28% Bílkoviny 16 g

Rýžový salát s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Rýži dobře promyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařenou rýži odložíme do mísy. V druhé misce namočíme housku do zeleninového vývaru minimálně na 30 minut.

2

Mezitím nakrájíme nadrobno česnek, feferonku a s fazolemi je přidáme k rýži, osolíme, opepříme, přidáme lžíci octa a promícháme.

3

Anglickou slaninu a pršut pokrájíme na tenké proužky a usmažíme je v pánvi na 1 lžíci oleje a teplé přimícháme do salátu.

4

Pak přidáme rozmočenou housku, znovu promícháme a rozdělíme do misek.

5

Každou porci v misce obložíme olivami, ančovičkami a posypeme majoránkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept