Rýžový salát s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový salát s fazolemi
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22238 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Ančovičky konzervované |
100 g | Anglická slanina |
3 ks | Česnek |
250 g | Fazole červené sterilované |
1 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Majoránka |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
60 g | Olivy nakládané |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Prosciutto sušené |
200 g | Rýže loupaná |
2 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Vývar zeleninový |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 28,1mg |
Draslík | 393,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Anglická slanina, Česnek, Fazole červené sterilované, Feferony, Majoránka, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Olivy nakládané, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Prosciutto sušené, Vývar zeleninový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový salát s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Rýži dobře promyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařenou rýži odložíme do mísy. V druhé misce namočíme housku do zeleninového vývaru minimálně na 30 minut. |
2 | Mezitím nakrájíme nadrobno česnek, feferonku a s fazolemi je přidáme k rýži, osolíme, opepříme, přidáme lžíci octa a promícháme. |
3 | Anglickou slaninu a pršut pokrájíme na tenké proužky a usmažíme je v pánvi na 1 lžíci oleje a teplé přimícháme do salátu. |
4 | Pak přidáme rozmočenou housku, znovu promícháme a rozdělíme do misek. |
5 | Každou porci v misce obložíme olivami, ančovičkami a posypeme majoránkou. |