Jednoduchý recept

Francouzský chléb s kváskem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 22242
Kategorie: Přílohy

Ingredience

250 ml Chlebový kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí sušené
700 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Pšeničná krupice
1 polévková lžíce Sůl
475 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 363kJ
18% Sacharidy 66 g
2% Tuky 1 g
12% Sodík 245 mg
19% Bílkoviny 10 g

Francouzský chléb s kváskem postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečícím papírem.

2

V misce smícháme sušené droždí s 350 ml vlažné vody a necháme je rozpustit.

3

Do mísy vlijeme kvásek, prosejeme mouku, přidáme sůl, cukr, rozpuštěné droždí a řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu a půl kynout. Poté těsto znovu prohněteme, uděláme dvě šišky a necháme je na vále kynout ještě asi hodinu. Vykynuté veky položíme na plech.

4

Troubu předehřejeme na 220°C, na dno trouby dáme mělkou nádobu s vodou a na mřížku pečící papír z plechu. V kastrolku rozmícháme škrob se 125 ml vody a necháme přejít varem. Přes šišky uděláme nožem šikmé řezy, přesuneme je na plech s horkým pečícím papírem, veky potřeme škrobem a pečeme asi dvacet minut. Veky jsou hotové, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept