Francouzský chléb s kváskem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský chléb s kváskem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 22242 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
250 ml | Chlebový kvásek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí sušené |
700 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
1 polévková lžíce | Sůl |
475 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 9,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebový kvásek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský chléb s kváskem postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečícím papírem. |
2 | V misce smícháme sušené droždí s 350 ml vlažné vody a necháme je rozpustit. |
3 | Do mísy vlijeme kvásek, prosejeme mouku, přidáme sůl, cukr, rozpuštěné droždí a řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu a půl kynout. Poté těsto znovu prohněteme, uděláme dvě šišky a necháme je na vále kynout ještě asi hodinu. Vykynuté veky položíme na plech. |
4 | Troubu předehřejeme na 220°C, na dno trouby dáme mělkou nádobu s vodou a na mřížku pečící papír z plechu. V kastrolku rozmícháme škrob se 125 ml vody a necháme přejít varem. Přes šišky uděláme nožem šikmé řezy, přesuneme je na plech s horkým pečícím papírem, veky potřeme škrobem a pečeme asi dvacet minut. Veky jsou hotové, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly. |