Krůtí maso se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 52 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí maso se sýrem
Celkový čas: | 52 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22244 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
200 g | Camembert |
1 stroužek | Česnek |
600 g | Krůtí prsa |
40 g | Margarín |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 103,2mg |
Draslík | 448,7mg |
Vláknina | 305,0mg |
Vitamín A | 16,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Krůtí prsa, Olej stolní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Camembert, Margarín, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí maso se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Maso naklepeme, vetřeme sůl, pepř a obalíme v mouce. |
2 | V pánvi na margarínu opečeme do růžova česnek, poté ho odstraníme. Na té samé pánvi osmažíme zprudka maso, přidáme bobkový list, víno a vše dusíme pod poklicí asi dvanáct minut. Následně vypneme plamen a na maso nasázíme plátky sýra, přikryjeme poklicí a necháme dusit, dokud se sýr nerozpustí. |
3 | Podáváme s nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.