Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22245
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

marináda
4 ks Česnek
1 polévková lžíce Ocet vinný
0,5 dl Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
Salát z chobotnice
1 kg Chobotnice
1 ks Citrony
2 ks Rozmarýn čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,369 kcal
Kilojoule 5 726kJ
13% Sacharidy 48 g
84% Tuky 63 g
155% Sodík 3 g
272% Bílkoviny 153 g

Salát z chobotnice postup přípravy receptu:

1

Chobotnici očistíme, důkladně omyjeme, naklepeme ji paličkou na maso a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Vodu slijeme, nalijeme čistou vodu a vaříme přibližně 30 minut, potom ji necháme ve vývaru vychladnout.

2

Připravíme si marinádu:

3

V misce smícháme 0,5 dl olivového oleje se 2 lžičkami vinného octa, přidáme drobně nakrájený česnek, pepř, sůl a opláchnutou, drobně pokrájenou zelenou petrželku a vše dobře promícháme.

4

Chobotnici odstraníme kůži, dobře propláchneme a nakrájíme ji na kolečka, dáme do mísy a přelijeme marinádou.

5

Dáme do chladničky na 2 hodiny.

6

Salát podáváme ozdobený plátky citronu a lístky rozmarýnu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept