Jednoduchý recept

Špagety se žampiony a uzeným masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (8%)
ID receptu: 22248
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kostka Bujón hovězí
100 g Kuřecí maso uzené
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 ks Šalotka
450 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
40 g Sýr Parmezán
5 polévková lžíce Víno červené
4 l Voda pitná
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 794 kcal
Kilojoule 3 321kJ
29% Sacharidy 105 g
35% Tuky 26 g
51% Sodík 1 g
39% Bílkoviny 22 g

Špagety se žampiony a uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Na silnostěnné pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Nakrájíme šalotky, žampiony a uzené maso a vše smažíme na pánvi asi 3 minuty dohněda.

2

Přidáme rozdrobený bujón s vínem do žampionové směsi a povaříme asi 2 minuty. Přidáme rajčatový protlak a znovu krátce povaříme, dokud šalotka nezměkne. Osolíme a opepříme podle chuti.

3

Mezitím uvaříme špagety. Scedíme je a šálek slité vody přidáme do směsi v pánvi. Minutu promícháme, dle potřeby můžeme přidat ještě pár lžic vody ze špaget, je-li směs příliš suchá.

4

Podáváme s parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept