Hovězí salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí salát
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22251 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
žloutková zálivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Hovězí salát | |
6 ks | Cibulka jarní |
1 kg | Hovězí maso vařené |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 354,6mg |
Draslík | 108,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana, Cibulka jarní, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Hovězí maso vařené, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí salát postup přípravy receptu:
1 | Uvařené libové hovězí maso (z polévky) nakrájíme na kostičky, |
2 | dáme do mísy, přelijeme 3 dl vody smíchané s 2 lžícemi octa, přidáme sůl, pepř, promícháme a necháme 1 hodinu v chladničce. |
3 | Uvaříme si vajíčka natvrdo (10 minut), oloupeme je, rozkrojíme napůl a oddělíme žloutky, které použijeme do zálivky, bílky pokrájíme na nudličky a odložíme do misky. |
4 | Připravíme si žloutkovou zálivku: |
5 | V hrnečku si dobře rozmícháme 3 žloutky s 1 lžící hořčice a 1 lžičkou octa. Přidáme 5 lžic zakysané smetany a vše promícháme. |
6 | Maso slijeme z nálevu. |
7 | Mladou jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka, přidáme ji do mísy k masu, doložíme nakrájené bílky, olivový olej a vše přelijeme zálivkou ze žloutků. Osolíme a opepříme podle chuti a dáme znovu na chladné místo alespoň na 1 hodinu uležet. |
8 | Salát podáváme vychlazený. |