Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22251
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

žloutková zálivka
1 polévková lžíce Hořčice
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
3 polévková lžíce Olej olivový
3 ks Vaječný žloutek slepičí
5 polévková lžíce Zakysaná smetana
Hovězí salát
6 ks Cibulka jarní
1 kg Hovězí maso vařené
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 577kJ
1% Sacharidy 3 g
28% Tuky 21 g
2% Sodík 50 mg
78% Bílkoviny 44 g

Hovězí salát postup přípravy receptu:

1

Uvařené libové hovězí maso (z polévky) nakrájíme na kostičky,

2

dáme do mísy, přelijeme 3 dl vody smíchané s 2 lžícemi octa, přidáme sůl, pepř, promícháme a necháme 1 hodinu v chladničce.

3

Uvaříme si vajíčka natvrdo (10 minut), oloupeme je, rozkrojíme napůl a oddělíme žloutky, které použijeme do zálivky, bílky pokrájíme na nudličky a odložíme do misky.

4

Připravíme si žloutkovou zálivku:

5

V hrnečku si dobře rozmícháme 3 žloutky s 1 lžící hořčice a 1 lžičkou octa. Přidáme 5 lžic zakysané smetany a vše promícháme.

6

Maso slijeme z nálevu.

7

Mladou jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka, přidáme ji do mísy k masu, doložíme nakrájené bílky, olivový olej a vše přelijeme zálivkou ze žloutků. Osolíme a opepříme podle chuti a dáme znovu na chladné místo alespoň na 1 hodinu uležet.

8

Salát podáváme vychlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept