Hovězí salát s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí salát s bramborami
Hovězí salát s bramborami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22254 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
dresing | |
---|---|
100 g | Hořčice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Hovězí salát s bramborami | |
5 ks | Brambory |
4 polévková lžíce | Celer - nať |
500 g | Hovězí maso přední |
50 g | Kapary |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 133,5mg |
Draslík | 601,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Brambory, Hovězí maso přední, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Celer - nať, Kapary, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí salát s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Přední hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme vařit. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě v druhém hrnci. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Nať petržele a celeru omyjeme, necháme odkapat, pak nadrobno pokrájíme. |
3 | Měkké uvařené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme pokrájené brambory, vajíčka, posekané kapary s petrželovou a celerovou natí. Osolíme, opepříme podle chuti a promícháme. |
4 | Připravíme dresing: v misce důkladně vymícháme olej s hořčicí, octem, solí a pepřem. |
5 | Tímto dresingem přelijeme hovězí salát, |
6 | promícháme, necháme několik hodin v chladu uležet, až potom servírujeme. |