Recept

Polévka s krupicovými nočky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2226

Ingredience

1 špetka Muškátový květ
60 g Máslo čerstvé
10 g Pažitka
120 g Pšeničná krupice
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 418kJ
7% Sacharidy 25 g
29% Tuky 22 g
48% Sodík 954 mg
25% Bílkoviny 14 g

Polévka s krupicovými nočky postup přípravy receptu:

1

Máslo utřeme se špetkou soli a muškátu do pěny, přidáme vejce a mícháme, dokud se vejce nespojí s máslem. Přidáme krupici a vzniklou hmotu necháme chvilku bobtnat.

2

Pomocí kávové lžičky vykrajujeme nočky, které na pomaštěném talíři necháme v chladu asi 5 minut odpočinout.

3

Nočky vaříme zvolna v osolené vodě pod poklicí asi 10 minut. Potom přilijeme 1/8 l studené vody a ještě 10 minut necháme táhnout.

4

Hotové nočky vložíme do horkého vývaru a polévku posypeme jemně nakrájenou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept