Ostré jehněčí kotletky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostré jehněčí kotletky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | chlumskar |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (14%) |
ID receptu: | 22260 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Jehněčí kotlety |
250 g | Jogurt bílý |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 74,1mg |
Draslík | 434,8mg |
Vláknina | 303,3mg |
Vitamín A | 210,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Jehněčí kotlety, Jogurt bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostré jehněčí kotletky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme bílý jogurt, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, chilli koření, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme. |
2 | Naklepané kotletky do této směsi vložíme tak, aby byly všechny ponořené. Je lepší nechat maso uležet v lednici přes noc, aby bylo křehčí, ale stačí nechat marinovat po dobu 30 minut. |
3 | Na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje smažíme kotletky po obou stranách 10 minut. |
4 | Jako přílohu můžeme podávat bramborové hranolky. |