Malinovo-třešňový sirup - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malinovo-třešňový sirup
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22267 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2 427g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 7g |
Vláknina | 218g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67g |
Vitamín E | 8,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Maliny, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malinovo-třešňový sirup postup přípravy receptu:
1 | Třešně dobře opláchneme, vypeckujeme a odložíme do mísy. Maliny opláchneme přes síto, necháme odkapat a pak je přidáme k třešním, dobře vše rozmačkáme, zakryjeme utěrkou a necháme odstát do druhého dne. |
2 | Uvaříme sirup z 5 litru vody a 1 kg cukru. Maliny s třešněmi dáme do hustého síta, tlakem z nich vymačkáme šťávu. |
3 | Kolik šťávy budeme mít, tolik k ní přimícháme cukru, vše přidáme k uvařenému sirupu (např. 1 litr šťávy + 1 litr cukr), chvíli povaříme, posbíráme pěnu a přecedíme. |
4 | Horký sirup naléváme přes trychtýř do čistých suchých lahví a uzavřeme je víčky. |