Džem z hroznového vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džem z hroznového vína
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22274 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
2,5 kg | Cukr krupice |
4 ks | Hřebíček |
4 kg | Hroznové víno |
1 dl | Ocet kvasný lihový |
100 g | Ořechy vlašské |
2 g | Skořice mletá |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3 240g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 8g |
Vláknina | 89g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 435,0mg |
Vitamín E | 8,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Hroznové víno, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Džem z hroznového vína postup přípravy receptu:
1 | Hrozny (4 kg) dobře omyjeme, odstraníme stopky a vložíme do většího hrnce. Zasypeme je 2,5 kg cukru, promícháme, přilijeme 3 dl vody, 1 dl octa, znovu promícháme a při mírné teplotě rozvaříme na kaši. |
2 | Potom džem přecedíme přes husté síto nebo plátno do druhého hrnce, znovu zahřejeme, přidáme 100 g posekaných ořechů (větší kousky), |
3 | 2 g skořice, 4 ks hřebíčků, přivedeme k varu a ihned odstavíme. |
4 | Horký džem nalijeme do čistých, suchých zavařovacích sklenic a uzavřeme víčky. |
5 | Necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě. |