Recept

Džem z hroznového vína

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22274
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

2,5 kg Cukr krupice
4 ks Hřebíček
4 kg Hroznové víno
1 dl Ocet kvasný lihový
100 g Ořechy vlašské
2 g Skořice mletá
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

665% Kalorie 13,126 kcal
Kilojoule 54 918kJ
900% Sacharidy 3,240 g
96% Tuky 72 g
6% Sodík 124 mg
79% Bílkoviny 44 g

Džem z hroznového vína postup přípravy receptu:

1

Hrozny (4 kg) dobře omyjeme, odstraníme stopky a vložíme do většího hrnce. Zasypeme je 2,5 kg cukru, promícháme, přilijeme 3 dl vody, 1 dl octa, znovu promícháme a při mírné teplotě rozvaříme na kaši.

2

Potom džem přecedíme přes husté síto nebo plátno do druhého hrnce, znovu zahřejeme, přidáme 100 g posekaných ořechů (větší kousky),

3

2 g skořice, 4 ks hřebíčků, přivedeme k varu a ihned odstavíme.

4

Horký džem nalijeme do čistých, suchých zavařovacích sklenic a uzavřeme víčky.

5

Necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept