Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 22275

Ingredience

500 g Cukr hroznový (glukóza)
2 kg Cukr krupice
2 ks Cukr vanilka
5 kg Hrušky
1 dl Ocet kvasný lihový
250 g Ořechy vlašské
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

685% Kalorie 13,524 kcal
Kilojoule 56 585kJ
851% Sacharidy 3,065 g
233% Tuky 175 g
2% Sodík 45 mg
112% Bílkoviny 63 g

Džem z hrušek postup přípravy receptu:

1

Omyté hrušky oloupeme, okrájíme, rozdělíme na čtvrtky a vyřízneme jádřince. Čtvrtky hrušek dáme do většího hrnce a zasypeme je 2 kg cukru, zakryjeme a necháme odstát do druhého dne, kdy ke hruškám

2

přilijeme 5 dl vody, 1 dl octa a 500 g glukózy. Hrušky s cukrovým nálevem vaříme pří mírné teplotě do doby, až se začnou rozvařovat

3

a sirup bude hustý. Během vaření občas promícháme. Před koncem vaření přidáme nahrubo nasekané ořechy a vanilkový cukr. Hruškový džem odstavíme z plotny a naplníme jím čisté a suché sklenice.

4

Uzavřeme víkem, necháme vychladnout a odložíme na chladné místo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept