Salát Mesclun se žampióny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát Mesclun se žampióny
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 22278 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
38 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
100 g | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
85 g | Sýr Cottage |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 971,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Salát ledový, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Cottage mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát Mesclun se žampióny postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na pečení. Na nepřilnavý plech použijeme jednu lžíci olivového oleje a vymažeme. Hlavičky žampiónů dáme na plech kloboučkem nahoru. Pomažeme olejem z plechu, osolíme a opepříme. V troubě pečeme přibližně 5 minut. |
2 | Mezitím nasekáme česnek a rajčata. Žampióny vytáhneme z trouby, navrch každého kloboučku klademe rajčata s česnekem. Kloboučky zakápneme olivovým olejem (15 ml) a octem balsamico. Trochu kápneme i mezi žampióny. Houby vrátíme do trouby a pečeme dalších 10 minut, dokud nebudou měkké. Poté vytáhneme a dáme stranou. |
3 | Velký ohnivzdorný tác zakápneme zbývajícím olivovým olejem (8 ml). Na něj naklademe salátové listy (neklademe je na sebe), na ně dáme žampiónové kloboučky. Posypeme sýrem cottage. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 1 minutu, aby salát povadl, a můžeme podávat. |
Poznámka
Salát nenecháváme v troubě příliš dlouho, aby nezhnědl. Ztratí totiž potom chuť.