Fíkový kompot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fíkový kompot
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22279 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 l | Čaj černý |
1 ks | Citrony |
100 g | Cukr krupice |
1 kg | Fíky sušené |
150 g | Hrozinky |
30 g | Ořechy lískové |
150 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 242g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 61g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Fíky sušené, Hrozinky, Ořechy lískové, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čaj černý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fíkový kompot postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme si černý čaj: na 1 litr vody dáme 4 lžičky černého čaje a necháme vyluhovat minimálně 30 minut. |
2 | Výluh čaje scedíme a dáme do hrnce zahřát. |
3 | Přidáme do něj plátky chemicky neošetřeného citronu, fíky, hrozinky, sušené švestky a rozkrájené lískové oříšky. |
4 | Kompot přivedeme do varu, stáhneme z plotny, až vychladne opět zahřejeme, pomalu přivedeme k varu a po krátkém vaření odstavíme z plotny. |
5 | Fíkový kompot podáváme vlahý a podle chuti si ho osladí každý sám. |