Jednoduchý recept

Švestkové lokum

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 22283
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

2,5 kg Cukr krupice
6 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kg Ořechy vlašské
5 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 630kJ
22% Sacharidy 80 g
12% Tuky 9 g
0% Sodík 1 mg
5% Bílkoviny 3 g

Švestkové lokum postup přípravy receptu:

1

Švestky omyjeme, vypeckujeme, pokrájíme a dáme do hrnce. Za častého míchání je dusíme pod pokličkou do doby, až budou rozvařené, potom je propasírujeme a v druhém hrnci smícháme s cukrem. Vaříme znovu při mírné teplotě za častého míchání až do hustého pyré. Před dovařením vsypeme do švestkové kaše ořechy a odstavíme z plotny.

2

Na plech dáme pečící papír, který pomažeme olejem, pyré na něj

3

rovnoměrně rozetřeme do výšky 2 cm. Nepečeme, ale necháme usušit.

4

Usušené švestkové lokum pokrájíme na kostky, obalíme v práškovém cukru, uložíme do papírových krabic a uskladníme na suchém, chladném místě.

5

Je důležité, aby byly uskladněny v papírových krabicích - nekazí se, protože takto lokum "dýchá".

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept