Koláč s lososem a krémovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s lososem a krémovou náplní
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22284 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Těsto na koláč | |
---|---|
75 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka ovesná |
1 g | Sůl |
75 g | Tuk |
12 ml | Voda pitná |
Koláč s lososem a krémovou náplní | |
400 g | Losos obecný |
150 ml | Mléko polotučné |
5 ml | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 g | Sůl |
125 g | Sýr Gouda 45% |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 302,2mg |
Draslík | 567,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Voda pitná, Losos obecný, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka ovesná, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s lososem a krémovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Hladkou mouku smícháme s ovesnou moukou a špetkou soli. Máslo s moukou zpracujeme, aby vznikla sypká směs podobná hrubší drobence. Do vzniklé směsi vpracujeme rostlinný tuk a studenou vodu. Vše zpracujeme v hladké těsto. |
2 | Nejprve vymažeme formu na ovocný koláč, která má průměr 27 cm. Hotové těsto vyválíme do kruhu. Tím vyplníme formu tak, aby okraje byly přilepené k formě a uprostřed vznikla prohlubeň, do které vlijeme krémovou náplň. Nakonec těsto propícháme párátkem a necháme 15 minut uležet v chladu. |
3 | Nyní připravíme lososa. Na páře uvaříme lososa. Vaříme asi 15 minut. Poté lososa vyjmeme, po vychladnutí odstraníme kůži a kosti. Lososa zbaveného kůže a kostí roztrháme na jednotlivé vrstvy. |
4 | Na oleji opečeme pórek, dokud nezměkne. Připravíme krémovou omáčku a sýr. Vejce vyšleháme se smetanou a mlékem. Tekutinu osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na malé kostičky. |
5 | Těsto vyndáme z ledničky, položíme na něj pečící papír. Na něj rozprostřeme sušené fazole a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních Celsia 10 minut. Poté sundáme papír s fazolemi a samotné těsto pečeme ještě dalších 5 minut. |
6 | Předpečené těsto vyndáme z trouby. Hned jej poklademe lososím masem, pórkem, sýrem a přelijeme krémovou směsí. Takto připravený koláč opět vrátíme do vyhřáté trouby a dopečeme ještě 40 minut při 180 stupních Celsia. |
7 | Jakmile koláč zezlátne, vyndáme jej z trouby, necháme vychladit a podáváme. |