Francouzské bagety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 250 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské bagety
Celkový čas: | 250 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 210 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 22285 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Droždí sušené |
850 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Sůl |
450 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 566,8mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 13,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské bagety postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečícím papírem. |
2 | V míse smícháme sušené droždí s vlažnou vodou a necháme je rozpustit. Poté přidáme hladkou mouku a sůl a vymícháme, pokud množství mouky nestačí, přidáme jí tolik, abychom vymíchali tuhé těsto. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka. Z vypracovaného těsta utvoříme kouli a na teplém místě necháme vykynout do dvojitého objemu, tedy asi dvě až čtyři hodiny. |
3 | Z vykynutého těsta utvoříme dvě veky. Uděláme do nich ostrým nožem zářezy, veky potřeme vodou a posypeme hrubou moukou. Připravené veky vkládáme do chladné trouby, na jejíž dno jsme dali pekáček s horkou vodou. Teplotu trouby nastavíme na 200 °C a veky pečeme, dokud nezezlátnou, tedy zhruba 40 minut. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly. |