Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22287

Ingredience

6 polévková lžíce Cukr hroznový (glukóza)
400 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Cukr moučkový
100 g Maizena - kukuřičný škrob
2 l Mošt hroznový

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 007kJ
34% Sacharidy 123 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 25 mg
1% Bílkoviny 0 g

Balsudžuk postup přípravy receptu:

1

Hroznový mošt nalijeme do hrnce.

2

Bramborový škrob rozmícháme v trošce vody (3 - 5 lžic) a přimícháme do hroznového moštu s cukrem, který dáme vařit.

3

Při mírné teplotě a za častého zamíchání uvaříme hustý sirup, dále už nevaříme.

4

Mezitím na silnější niť (pomocí jehly) navlékneme půlky vlašských ořechů, mezi nimi necháme minimálně 1 cm mezeru.

5

"Řetěz" ořechů namočíme do sirupu a necháme vystydnout, takže sirup, který se na ořechy zachytil, zatvrdne.

6

Tento postup opakujeme do té doby, než budeme mít ztuhnutou vrstvu okolo ořechů o síle cca 3 cm.

7

Nit vytáhneme, ořechy obalíme v moučkovém cukru a necháme uschnout.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept