Sýrový losos obalený v parmské šunce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový losos obalený v parmské šunce
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22291 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Příloha | |
---|---|
5 ml | Balsamico ocet |
5 ml | Olej olivový |
1 g | Roketa |
500 g | Těstoviny Penne |
Sýrový losos obalený v parmské šunce | |
700 g | Losos - filety |
1 g | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
5 g | Šalvěj čerstvá |
1 g | Sůl |
20 g | Šunka parmská |
4 plátek | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
2 polévková lžíce | Tuk Hera jedlý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 91,0mg |
Draslík | 588,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Losos - filety, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Roketa, Těstoviny Penne, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka parmská, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový losos obalený v parmské šunce postup přípravy receptu:
1 | Naporcovaného lososa osolíme a opepříme. Na každý kousek lososa položíme plátek sýra a 4 lístky šalvěje. Vše nakonec zabalíme do parmské šunky. |
2 | Na tuku opečeme z každé strany 5 minut. Při obracení dáváme pozor, aby se parmská šunka nerozbalila. |
3 | Jako přílohu uvaříme těstoviny. Hotové těstoviny smícháme s nasekanou petrželkou a listovou roketou. Nakonec zalijeme octem balsamicem, olivovým olejem a ještě jednou promícháme. |