Šťouchané brambory s grilovaným lososem a bylinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťouchané brambory s grilovaným lososem a bylinkovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22293 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
750 g | Brambory |
10 g | Cibulka jarní |
5 g | Citronová kůra |
8 ml | Citronová šťáva |
1 g | Kopr čerstvý |
500 g | Losos - filety |
10 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Petržel - nať |
20 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Citronová kůra, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Losos - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šťouchané brambory s grilovaným lososem a bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Okrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Jakmile brambory změknou, vylijeme z nich přebytečnou vodu. K bramborám dáme máslo, přidáme polovičku citronové kůry a šťávy. Do hrnce s bramborami přidáme polovinu na jemno nakrájené cibulky a vše našťoucháme. Dle chuti přidáme sůl a pepř, ještě jednou promícháme. |
2 | Naporcovaného lososa položíme na plech. Plech s lososem vložíme do předem vyhřátého grilu. Grilujeme 10 minut z jedné strany a 10 minut z druhé strany. |
3 | Smetanu promícháme se zbytkem citronové kůry a šťávy. Přidáme druhou polovinu na jemno nakrájené cibulky, nasekané petrželky a kopru. |
4 | Lososa podáváme s našťouchanými bramborami a bylinkovou omáčkou. |