Papriky plněné zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky plněné zelím
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22295 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
50 g | Kmín drcený |
1 l | Ocet kvasný lihový |
3 dl | Olej slunečnicový |
5 kg | Paprikové lusky čerstvé |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kg | Rajčata |
200 g | Sůl |
2 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 393,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 136,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Olej slunečnicový, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky plněné zelím postup přípravy receptu:
1 | Hlávkové zelí očistíme, rozpůlíme, odkrojíme košťály a nastrouháme na tenké nudličky, promačkáme ho a odložíme do mísy. |
2 | Omytým paprikám odřežeme vršky se stopkou a vydlabeme jadřince. |
3 | Omytá rajčata a petrželovou nať drobně nakrájíme. |
4 | Ve větší pánvi si na rozpáleném oleji postupně orestujeme papriky |
5 | (aby nám změkly). |
6 | Vyndáme je a odložíme do mísy, místo nich pod pokličkou krátce osmažíme zelí. |
7 | Když zelí vychladne, vmícháme do něj rajčata, petržel, sůl, kmín a dobře promícháme. |
8 | Touto směsí naplníme papriky, poskládáme je (špičkami dolů) do čistých a suchých sklenic a zalijeme vlažným nálevem na okurky podle napsaného receptu na obalu. |
9 | Pokud má někdo rád hodně kyselou zeleninu, papriky zalijeme jen svařeným octem. |
10 | Sklenice uzavřeme víkem a odložíme na chladné místo. |