Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22297
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

nálev
200 g Cukr krupice
0,8 l Ocet kvasný lihový
1,5 l Voda pitná
Lilky v octovém nálevu
10 ks Celer - nať
8 ks Česnek
10 ks Lilek
3 ks Paprika červená
3 ks Paprika zelená
20 g Pepř černý celý
4 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 803kJ
12% Sacharidy 42 g
7% Tuky 5 g
1% Sodík 15 mg
7% Bílkoviny 4 g

Lilky v octovém nálevu postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme, odřežeme stopky a nožem podélně uděláme 3 zářezy hluboké 2 cm. Lilky v hrnci povaříme 5-10 minut v osolené vodě, pak je vyndáme na mísu.

2

Uvaříme octový nálev:

3

1/4 l octa a 3/4 l vody svaříme s 200 g cukru a necháme vychladnout.

4

Hlávkové zelí dobře očistíme, jemně nastrouháme a odložíme do mísy.

5

Červené a zelené papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké nudličky. Papriky odložíme podle barvy zvlášť do větších misek.

6

Česnek utřeme se solí a smícháme s opláchnutou, drobně pokrájenou zelenou petrželkou a rozdělíme ho na 2 poloviny. Jednu smícháme se zelenou paprikou a druhý díl smícháme s červenou paprikou.

7

Zářezy v lilku budeme plnit tak, že jeden zářez naplníme česnekem s červenou paprikou, druhý zářez čistým zelím, třetí zářez česnekem se zelenou paprikou.

8

Takto naplníme všechny lilky, každý ovážeme celerovým stonkem.

9

Poskládáme je do velkých zavařovacích sklenic, přisypeme kuličky pepře, zalijeme nálevem, uzavřeme víčky a odložíme na chladné suché místo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept