Jednoduchý recept

Hovězí plátky na pepři

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 223
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Pepř černý mletý
25 g Sůl
120 g Tuk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 010kJ
2% Sacharidy 9 g
20% Tuky 15 g
52% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Hovězí plátky na pepři postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opečeme zprudka po obou stranách na části tuku.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a dorůžova osmažíme na zbylé dávce tuku. Přidáme mletý pepř a zalijeme trochou vody. Na tento základ vložíme opečené maso a dusíme téměř doměkka. Během dušení plátky obracíme a podléváme horkou vodou.

3

Měkké plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme teplou vodou a rozmícháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

4

Nakonec šťávu podle chuti přisolíme, procedíme na plátky a vše ještě krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept