Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 22300
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

9 ks Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Lilek
1,5 dl Olej slunečnicový
5 ks Paprika červená
5 ks Paprika zelená
2 kávová lžička Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 423kJ
5% Sacharidy 17 g
43% Tuky 32 g
10% Sodík 202 mg
5% Bílkoviny 3 g

Srbský ajvar postup přípravy receptu:

1

Omyté papriky a lilky osušíme, dáme na plech a v předehřáté troubě při 180 °C pečeme 30 minut.

2

Upečenou zeleninu (má hnědočernou barvu) přeložíme do hrnce, zakryjeme pokličkou a necháme ji zapařit, pak lilky i papriky oloupeme, zbavíme semínek, pomeleme na masovém strojku a odložíme do mísy.

3

Lilky a papriky osolíme, opepříme, přidáme k nim drobně posekaný česnek a citronovou šťávu podle chuti.

4

Vše důkladně promícháme s olejem, který musí důkladně vsáknout do zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept